RECORD MONDIAL la Alba-Iulia. HARTA ROMÂNIEI formată din oameni a fost validată de Cartea Recordurilor Guinness

Un eveniment inedit a avut loc la Alba-Iulia în cadrul Festivalului “Bucurie în mişcare” dedicat sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Asociaţia 11even Cluj-Napoca, alături de Primăria Alba Iulia şi un lanţ german de hipermarketuri au realizat o hartă a României formată din 4807 persoane în interiorul căreia a fost evidenţiat, suplimentar, şi numărul 100.

Acțiunea a fost coordonată 350 de voluntari, și a avut loc în spaţiul din interiorul Cetăţii Alba Carolina.

Recordul, validat de o delegaţie a Cărții Recordurilor Guinness, a mobilizat mii de copii, tineri şi adulţi din 70 de localităţi din Bucovina, Maramureş, Transilvania, Banat, Muntenia.

Datorită faptului că România sărbătoreşte anul acesta 100 de ani de la unirea Transilvaniei cu România, oficialii Cărții Recordurilor Guinness au permis introducerea acestui număr în interior, potrivit organizatorului, Ovidiu Neamţu.
Pentru a fi validat recordul, participanţii au fost nevoiţi, timp de cinci minute, să facă linişte, să stea pe cât posibil nemişcaţi şi cu glugile pelerinelor aşezate pe cap.

Denumirea oficială a recordului este „Largest human image of a country/continent” („Cea mai mare imagine formată din oameni a unei ţări/continent”). Vechiul record a aparţinut Myanmarului, care, în 12 februarie 2018, a adunat 3.466 de oameni ce au format harta ţării lor.

La final, participanţii s-au folosit de şepcuţele primite pentru a colora în roşu, galben şi albastru harta României.
Printre participanţi s-au aflat fondatoarea comunităţii „La blouse roumaine”, Andreea Tănăsescu, şi campionul olimpic Ivan Patzaichin.

„Orice record, întotdeauna, trebuie apreciat şi mai ales susţinut. (…) Este un moment special, un moment istoric chiar putem spune, fiind Anul Centenar, şi cu atât mai mult se poate vedea ce înseamnă unitate, ce înseamnă o echipă, să lucrezi într-o echipă”, a afirmat Ivan Patzaichin, care a subliniat cât de important este „să avem respect faţă de istorie, faţă de ceea ce am realizat noi ca România”.
Este cel de-al doilea record Guinness pe care Alba Iulia îl deţine, după cel stabilit în 2009, cu „cea mai mare îmbrăţişare”. Atunci, aproape 9.800 de oameni, printre care şi şeful statului de la acea vreme, Traian Băsescu, au luat parte la „Marea Îmbrăţişare a Cetăţii Alba Carolina”, pe un traseu lung de 3.450 de metri, înconjurând astfel fortificaţia bastionară, care are formă de stea.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *