ALERTĂ BANCARĂ în România! Cine sunt CEI MAI AFECTAȚI CLIENȚI? Dispar banii de pe carduri!

Începând de vineri, 05 octombrie 2018 și până în prezent, banca ING se confruntă cu o gravă eroare la sistemul de plăți. Departamentul avizat a răspuns numeroaselor reclamații de la clienții băncii, iar mesajul a fost că se lucrează cu prioritate pentru rezolvarea erorii care scoate mai mulți bani de pe card decât ar fi normal.

Potrivit unor raportări ale clienţilor, Plăţile electronice făcute în cadrul platformelor ING s-au dublat, potrivit www.b1.ro

“Moms (mame, n.r.) care aveţi cont la ING şi aţi făcut plăţi în ultimele 3 (corect “trei” n.r.) zile să vă verificaţi contul. Mie mi s-au dublat tranzacţiile şi am sold cu minus. Înţeleg că nu sunt singurul utilizator în situaţia asta”, a scris o clientă pe Facebook.

Mai exact, dacă un client a efectuat o plată de 100 de lei vineri, tranzacţia a fost înregistrată de două ori şi astfel din cont i-a fost retrasă suma de 200 de lei.

„Această problemă este cunoscută în prezent de către departamentul avizat şi se lucrează cu prioritate la remedierea ei”, spun reprezentanţii băncii. „Într-adevăr, întâmpinăm o problemă în prezent, însă se lucrează cu prioritate la rezolvarea acesteia, iar operaţiunile dublate vor fi reglate ulterior”, se arată în răspunsul lor.

În urma sesizărilor mai multor clienți conducerea ING Bank România a anunțat motivul pentru care sistemul de plăți a avut disfuncționalități

„O parte dintre clienți ING au putut vedea astăzi tranzacții dublate în extrasul lor de cont. Cauza vine dintr-o eroare operațională, în care unele fișiere de plată decontate astăzi au fost procesate de două ori. Eroarea nu a afectat în niciun fel alte servicii și sisteme ING. Clienții vor putea vedea sumele restituite în contul lor până la finalul zilei. Ne cerem scuze clienților care au întâmpinat dificultăți în acest sens și le mulțumim pentru înțelegere”, au anunțat reprezentanții ING Bank România.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *