DESCOPERIREA care a UIMIT tot MAPAMONDUL. Un cuplu a fost găsit după 75 de ani într-un GHEȚAR. Reacția fiicei când și-a văzut părinții

Pe ghețarul Tsanfleuron, lângă un teleschi de deasupra stațiunii Les Diablerets, la o altitudine de 2615 metri, au fost găsite trupurile înghețate ale membrilor unui cuplu elvețian, dispărut acum 75 de ani, în Alpi.

Marcelin și Francine Dumoulin, părinții a șapte copii, au plecat să-și mulgă vacile, aflate pe o pajiște deasupra Chandolinului, în cantonul Valais, la 15 august 1942, potrivit www.edition.cnn.com

“Ne-am petrecut toată viața în căutarea lor, fără să ne oprim. Am crezut că într-o bună zi le-am putea oferi funeraliile pe care le meritau”, a declarat cea mai tânără fiică a cuplului, Marceline Udry-Dumoulin, în vârstă de 75 de ani.

“Pot să spun că, după 75 de ani de așteptare, această veste îmi dă un sentiment profund de calm”, a spus ea.

Poliția cantonală din Valais a declarat că cele două corpuri aveau asupra lor documentele de identitate.

Va fi făcut un test ADN pentru a confirma identitatea celor doi.

“Corpurile se aflau aproape unul de altul. Erau un bărbat și o femeie, purtând îmbrăcăminte care datează din perioada celui de-al Doilea Război Mondial “, a declarat Bernhard Tschannen, directorul Glacier 3000.

“Trupurile au fost perfect conservate în ghețar, iar lucrurile lor erau intacte”, a adăugat acesta. “Credem că e posibil să fi căzut într-o crevasă unde au rămas de zeci de ani. Pe măsură ce ghețarul s-a retras, trupurile lor au ieşit la suprafaţă”, a afirmat Tschanen, în faţa unui tribunal din Geneva,

Marcelin Dumoulin, de 40 de ani, cizmar, și Francine, 37 de ani, învăţătoare, au lăsat în urmă șapte copii, cinci fii și două fiice.

“A fost prima dată când mama mea a mers cu el la un astfel de drum. Ea era mereu însărcinată și nu putea să urce în condițiile dificile ale unui ghețar “, a spus Udry-Dumoulin.

“După un timp, copiii au fost separați și plasați în alte familii. Am avut norocul să rămân cu mătușa mea. Cu toții am locuit în regiune, dar am devenit străini”, a continuat fiica celor doi.

Ea a adăugat că “pentru înmormântare, nu voi purta negru. Cred că albul ar fi mai potrivit. Reprezintă speranța, pe care nu am pierdut-o niciodată “.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *