ATAC cu BOMBĂ în SUA. Autoritățile sunt în ALERTĂ. A fost ARESTAT un suspect care a pus BOMBELE. FBI: „Cel mai prost terorist din lume”.

Un individ de 56 de ani, pe numele său Cesar Sayoc, domiciliat în localitatea Aventura, Florida a fost arestat vineri de agenții Secret Service din SUA. Cesar Sayoc are antecedente penale. El a trimis pachete cu explozivi mai multor personalități americane din paridul democrat. Atentatul a avut loc înaintea alegerilor parțiale din SUA ce vor avea loc pe 6 noiembrie.

Conform documentelor publice, Cesar Sayoc s-a născut în districtul Brooklyn din New York, este înregistrat ca alegător republican, a mai fost arestat de multe ori pentru violenţă în familie, furt şi alte infracţiuni. În unul din cazuri, instanţa a consemnat că el a ameninţat cu folosirea unei bombe, potrivit stirileprotv.ro

Autorităţile analizează dispozitivele suspecte şi nu le este clar dacă autorul este un nepriceput, sau doar a vrut să creeze panică.

Autorităţile federale au anunţat că au arestat un bărbat bănuit că ar avea legătură cu pachetele cu explozibil. Asta după o operaţiune amplă de căutare a făptaşului.

Cel puţin 13 dispozitive explozive au fost livrate, de la începutul săptămânii, unor personalităţi ale Partidului Democrat, printre care foştii preşedinţi Bill Clinton şi Barack Obama, dar şi unor critici ai preşedintelui Donald Trump, precum actorul Robert de Niro.

Pe numele vicepreşedintelui Joe Biden şi al membrei Congresului, Maxine Waters, au fost trimise câte două plicuri, fiecare cu un dispozitiv exploziv.

Stanton Samenow, psiholog criminalist: “Pare să sugereze că pe aceşti doi indivizi îi urăşte mai mult dintr-un motiv anume.”

Dispozitivele explozive rudimentare au fost expediate în plicuri de aceeaşi culoare, cu adresa tipărită şi având şase timbre cu steagul american. Însă niciunul nu a explodat.

James O’Neill, comisar al poliţiei din New York: “Poliţia din New York şi FBI ia pericolul în serios. Tratăm aceste dipozitive drept bombe funcţionale.”

Bombele au fost confecţionate din bucăţi de ţeavă, material pirotehnic şi bucăţi de sticlă. Aveau o baterie mică, un ceas digital şi un detonator care nu părea funcţional.

”Componentul explozibil folosit nu este unul care să poată provoca o explozie semnificativă şi răni grave”, spune un specialist.

De aici convingerea unor specialişti că intenţia făptaşului a fost de a crea panică, nu de a face rău.

Ray Lopez, fost agent FBI: “Dacă a încercat să omoare pe cineva, cred că avem de-a face cu cel mai prost terorist din lume. Dacă a vrut doar să ne sperie, cred că i-a ieşit foarte bine.”

Incidentele au loc înaintea alegerilor legislative parţiale, programate pentru 6 noiembrie.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *