Ministrul Apărării RECUNOAȘTE. România este în PERICOL. „Ar trebui să îngrijoreze pe toată lumea!”

Declarațiile ministrului Apărării, Mihai Fifor sunt cutremurătoare. Este pentru prima oară când un oficial român recunoaște că există un mare pericol în jurul României. În timp ce politicienii ro mîni se ceartă ca la ușa cortului pentru putere, fotolii, poziții privilegiate și interese meschine de grup România se află pe un butoi de pulbere care poate exploda în orice moment. Vineri, Mihai Fifor, ministrul Apărării a declarat că există un conflict mocnit la Marea Neagră.

Fifor a spus că în jurul României există “o centură de conflicte îngheţate care ar trebui să îngrijoreze pe toată lumea” şi a solicitat întărirea apărării flancului estic al NATO.

“Noi spunem lucrul acesta de foarte mult timp, (…) vorbim despre provocările Federaţiei Ruse la Marea Neagră de luni de zile, noi vorbim despre modul în care Federaţia Rusă se întăreşte în Peninsula Crimeea după 2014, atunci când a fost anexată în mod ilegal Peninsula Crimeea, şi spunem acest lucru foarte apăsat. Nu doar în ţară, o spunem şi în cadrul Alianţei Nord Atlantice ori de câte ori avem ocazia. La fiecare briefing pe care îl avem cu partenerii noştri sau cu partenerul nostru strategic discutăm despre situaţia complicată de la Marea Neagră, situaţie care a devenit complicată tocmai datorită anexării ilegale a Peninsulei Crimeea, tocmai datorită faptului că Marea Neagră are o centură de conflicte îngheţate care ar trebui să îngrijoreze pe toată lumea, nu doar Alianţa Nord Atlantică. Să le luăm pe rând – Transnistria, Ucraina, Georgia sunt zone cu focare ce pot să se activeze în orice moment. Evident că România nu poate să nu fie preocupată (…) Tocmai de aceea (…) noi am solicitat şi continuăm să solicităm o abordare echilibrată a flancului estic al Alianţei Nord Atlantice (…) şi iată că am reuşit să convingem partenerii noştri de alianţă că este necesar ca România să se întărească ca şi furnizor de securitate”, a declarat Mihai Fifor

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *