Veste REA pentru toți românii. Ce se va întâmpla cu milioane de oameni bolnavi începând de anul viitor. Piața medicamentelor EXPLODEAZĂ

Două asociații ale producătorilor de medicamente atrag atenția că medicamentele generice vor dispărea din farmacii. Așa că, din cauza nerentabilității dar și a taxelor mari, medicamentele cai ieftine de 25 de lei nu nu se vor mai fabrica şi vinde pe piaţa din România,

Peste opt milioane şi jumătate de pacienţi care folosesc aceste medicamente vor fi afectaţi, susţin Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice şi Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România, scrie Rador.ro.

Fără un calcul diferenţiat al taxei clawback, medicamentele generice vor dispărea, pentru că producerea lor nu mai este rentabilă, iar preţul lor de vânzare este mai mic decât costurile de producţie.

Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice, Adrian Grecu: „Medicamentele generice aduc economii în sistem. Fără medicamentele generice, sistemul de finanţare al medicamentelor nu ar putea funcţiona, ar fi nesustenabil. Noi suntem un instrument de control al cheltuielilor făcute pe medicamente, pentru că sunt medicamente generice care sunt şi de zece ori mai ieftine decât un original. Înseamnă că se pot economisi de zece ori mai mulţi bani faţă de cât s-au cheltuit iniţial sau se pot trata de zece ori mai mulţi pacienţi”, a spus Adrian Grecu.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *