Ce NU spun medicii femeilor care NU pot rămâne însărcinate. Motive ascunse care vă pot schimba VIAȚA

Cauzele pentru care o femeie nu poate rămâne însăscinată sunt deja cunoscute. Printre cele pe care medicii le spun femeilor aflate într-o asemenea situație sunt de regulă alte nașteri cu probleme, folosirea timp îndelungat sau în mod excesiv a anticoncepționalelor, fumatul, consumul excesiv de alcool sau diferite anomalii funcționale ale aparatului genital. Acestea sunt cele mai frecvente, dar sunt și alte cauze pe care femeile ar trebui să le cunoască și pe care medicii nu le spun

Iată cauzele ascunse pentru care nu poți avea copii.

 1. Consumi prea multe grăsimi
  Consumul de grăsimi găsite în produsele de patiserie, pizza , chipsuri și mâncăruri prăjite îți poate afecta în mod negativ fertilitatea, ceea ce înseamnă că ovulația nu apare. Încearcă să limitezi consumul acestor alimente. Când ai poftă de grăsimi sau carbohidrați este mai bine să optezi pentru banane, migdale sau iaurt cu fructe de pădure.
 2. Te antrenezi prea mult
  Exerciţiile fizice îți pot îmbunătăți fertilitatea până într-un anumit punct, însă este important să știi cât să te antrenezi. Atunci când te forțezi până la limită îți afectezi în mod negativ ciclul reproductiv. Studiile arată că exercițiile lungi și intense îți pot afecta abilitatea de a rămâne însărcinată. Moderația este cheia menținerii sănătății și a bunăstării.
 3. Ai un indice de masă corporală scăzut
  Având un indice de masă corporală mai scăzut decât cel normal poate duce la probleme la ovare, infertilitate și naștere prematură. Dacă nu poți să urmărești ceea ce mănânci, încearcă anumite aplicații specializate care va ține cont de caloriile pe care le consumi și de greutatea ta.
 4. Partenerul tău este stresat
  Studiile arată că fertilitatea unui bărbat este afectată de stresul zilnic, precum problemele la locul de serviciu, problemele de familie și cele sociale.
 5. Nu îți calculezi perioada de fertilitate în mod corect
  Câteodată este dificil să calculezi cu exactitate perioada de fertilitate, în mod special dacă ciclul menstrual este neregulat. Totuși, tehnologia te poate ajuta. Există aplicații care îți urmăresc ciclul menstrual și fac predicții cu acurateţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *