Iohannis SCAPĂ de dosare. Procurorul care a hotărât clasarea dosarului își JUSTIFICĂ DECIZIA. „E o speculație bazată pe o întâmplare”

Soluția de clasare a dosarului în care președintele Klaus Iohannis a fost anchetat este și astăzi discutată și generează controverse. Procurorul Cristian Lazăr care a clasat dosarul a afirmat în legătură cu acest caz că ”E o speculație bazată pe o întâmplare” și nu există motive ca acest caz să fie redeschis

Cristian Lazăr a dispus clasarea dosarului ce-l viza pe Iohannis cu doar două zile înainte ca Iohannis să devină oficial candidat la alegerile prezidențiale, potrivit b1.ro

Întrebat despre această coincidență, Cristian Lazăr a răspuns: ”E o speculație bazată pe o întâmplare.

Ori de câte ori se emite o soluție în privința unei persoane care se înscrie în cursa electorală se poate specula. E o speculație.Dacă era cu două zile după sau cu o lună înainte era aceeași discuție. Ar fi fost o soluție să ținem dosarul deschis? E exclus ca asupra mea să fi fost exercitate presiuni în vederea emiterii acestei soluții față de cel care avea să se înscrie în cursa pentru alegerile prezidențiale”.

Întrebat dacă Iohannis a fost audiat în acest caz, Cristian Lazăr a răspuns: ”a fost audiată și persoana cercetată de două ori, dar nu vreau să intru în detalii. A fost audiată și în 2013, și în 2014”.

Cristian Lazăr a refuzat să spună dacă a folosit ordonanța de clasare în dosarul său pentru funcțiile pentru care a candidat.

El a mai precizat că a instrumentat acest caz circa un an și că nu are ce să-și reproșeze.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *