Putin ŞI-A CONVOCAT CEI MAI TEMUŢI SPIONI! Adunare de urgenţă. Vorbele liderului Rusiei AU INTRAT ÎN ISTORIE. Breaking news

Foto: Evz.ro

La Moscova a fost sărbătorit centenarul agenţiei de spionaj GRU. Ceremonia a avut loc cu ușile închise iar singurele informații despre acest eveniment au fost o prezentare filmată și apoi difuzată pe postul naţional de televiziune.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a lăudat calităţile şi „abilităţile unice” ale spionilor militari ai Rusiei vineri, un semn de susţinere faţă de o agenţie de spionaj pe care Occidentul a acuzat-o de mai multe atacuri, potrivit digi24.ro

La o ceremonie care marchează centenarul agenţiei de spionaj GRU a Rusiei, Putin i-a lăudat pe membrii săi pentru coordonarea unor operaţiuni speciale curajoase şi a declarat că sunt un model pentru generaţiile viitoare.

Marea Britanie a acuzat GRU că i-a otrăvit pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica sa în oraşul englez Salisbury. De asemenea, Olanda a acuzat agenţia că a încercat să atace cibernetic agenţia mondială pentru monitorizarea armelor chimice iar serviciile secrete americane au acuzat GRU de amestec în alegerile prezidenţiale americane din 2016. Rusia a negat toate aceste acuzaţii.

„În calitate de comandant suprem, bineînţeles că ştiu de abilităţile voastre unice, inclusiv când vine vorba de operaţiuni speciale. Sunt încrezător privind profesionalismul şi curajul vostru şi că fiecare dintre voi va face ceea ce este nevoie pentru Rusia şi poporul nostru”, a afirmat Putin.

El a adăugat că membrii organizaţiei sunt un exemplu pentru o generaţie viitoare de spioni militari, făcând referire la disponibilitatea lor de a sacrifica totul pentru ţară.

Vladimir Putin a mulțumit spionilor săi şi pentru „rolul lor imens” jucat în eliminarea liderilor militanţilor din Siria.

El a vorbit şi despre nevoia de a ajuta agenţia să crească şi să îşi îmbunătăţească capacităţile.

GRU a fost în centrul atenţiei după ce doi bărbaţi pe care Londra îi acuză că l-au otrăvit pe Skripal au recunoscut că au fost în Salisbury în ziua atacului, dar au afirmat că erau acolo în calitate de turişti, pentru a vizita catedrala oraşului.

Putin, un fost spion care a lucrat ca director al serviciului de spionaj intern înainte să fie preşedinte, îşi arată constant susţinerea faţă de serviciile secrete ale Rusiei. În 2010, el şi-a amintit cum s-a întâlnit cu mai mulţi agenţi ruşi care au fost arestaţi pentru spionaj în Statele Unite şi a cântat alături de ei melodii patriotice după ce s-au întors în Rusia.

GRU a fost înfiinţată ca fiind Directoratul Înregistrării în 1918 după revoluţia bolşevică. Vladimir Lenin a insistat ca organizaţia să fie independentă de alte servicii secrete.

Totuși, la Ministerul Apărării rus a avut loc în luna octombrie o reuniune secretă în urma numeroaselor eşecuri ale agenţilor Serviciului de informaţii al armatei ruse (GRU) în SUA, Marea Britanie, Olanda şi Muntenegru.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *