DESCOPERIRE care UIMEȘTE întreaga omenire. O facem ZILNIC dar ne poate UCIDE

Lipsa de igienă corporală este una dintre cauzele a zeci de boli, unele cu efecte letale. Desigur, spălatul mâinilor te ajută la prevenirea infecțiilor, spălatul dinților ajută la păstrarea unei cavități bucale sănătoase. Dar câți oameni și-ar închipui că uzualul duș poate să te îmbolnăvească foarte grav. Problema o reprezinta “perele” de la duș (mai ales cele din plastic), locul preferat al bacteriilor.

Unele bacterii cu care intram in contact pot avea consecinte fatale, avertizeaza medicii, potrivit antena3.ro

Intri in dus cu gandul de a iesi perfect curat, dar in realitate te poti umple de bacterii. Asta, chiar daca te speli temeinic, ba chiar te si exfoliezi. Noi studii arata ca apa care tasneste din dus poate fi mai murdara decat cea din vasul de toaleta.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Manchester au studiat in detaliu “fauna” de microbi din interiorul capului de dus, rezistenta chiar si la dezinfectant, tragand mai multe semnale de alarma.

Au descoperit in interior bacterii si ciuperci legate de o serie intreaga de boli, de la cea a Legionarilor pana la boala Crohn. Acestea sunt periculoase nu doar pentru piele, ci si pentru ochi, urechi si chiar păr.

Iar acestea pot ajunge chiar si in plamani. Gandeste-te numai de cate ori ai deschis gura ca sa canti, sub jetul puternic al dusului.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *