Concurs national de literatura in cinstea Centenarului Marii Uniri

Cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale a Romaniei, Ministerul Educatiei Nationale lanseaza un concurs national cu tema “Recunostinta fauritorilor Marii Uniri”. La acest concurs pot participa toti prescolarii si elevii din invatamantul preuniversitar, dar si studentilor din invatamantul superior, din domeniul arte vizuale, din care fac parte 18 universitati.

Concursul cu tema “Recunostinta fauritorilor Marii Uniri” presupune elaborarea unei lucrari originale, reprezentativa pentru viziunea autorului. Concurentii au libertatea de a-si alege formatul de prezentare, potrivit www.portalinvatamant.ro
Calendarul concursului
Institutia anunta ca evenimentul prilejuit de Ziua Nationala va demara 2 zile mai tarziu. Concursul va lua startul luni, 3 decembrie 2018, sub semnul emotiei si inspiratiei generate de sarbatoarea de 1 Decembrie, si se va finaliza in ultima zi de scoala/cursuri din semestrul I al anului scolar in curs.
In invatamantul preuniversitar, competitia se va desfasura pe niveluri de invatamant (prescolar, primar, gimnazial, liceal), sub coordonarea cadrelor didactice de specialitate. In vacanta intersemestriala (2-10 februarie 2019), la nivelul fiecarui inspectorat scolar, vor fi selectate cele mai reusite lucrari ale prescolarilor si elevilor din fiecare judet. in desemnarea premiantilor, ponderea cea mai mare o va avea originalitatea creatiei.
Autorii lucrarilor castigatoare vor primi recunoasterea, in mod public, a pozitiei dobandite in ierarhia nationala a concursului, prin premii, precum si prin acordarea Medaliei CENTENAR si a DIPLOMEI DE EXCELENTA.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *