ANRE reacţionează la declaraţiile INCENDIARE ale propriului director. Milioane de posesori de centrale individuale trebuie să ştie asta

Directorul ANRE, Viorel Alicuș, a declarat recent că una dintre cauzele excesive ale poluării o reprezintă creşterea importantă a numărului de centrale individuale. Potrivit opiniei sale ar fi necesară introducerea unei taxe de mediu pentru toţi posesorii unor astfel de instalaţii. Datorită numeroaselor reacţii împotriva acestei propuneri, ANRE face pasul înapoi şi îşi contrazice propriul director printr-un comunicat în care arată că instituţia nu are dreptul legal de a avea o astfel de iniţiativă

 

”Ca urmare a declarațiilor făcute de domnul director general Viorel Alicuș în cadrul lucrărilor Comisiei pentru Industrii și Servicii a Camerei Deputaților, facem următoarele precizări:

În ANRE, deciziile cu privire la cadrul de reglementare stabilit prin Programul multianual de emitere a reglementărilor sunt de competența Comitetului de reglementare, cu respectarea prevederilor privind transparența decizională.  

În conformitate cu legea de organizare și funcționare, respectiv Legea nr. 160/2012, cu modificările și completările ulterioare, ANRE nu are drept de inițiativă în privința emiterii/modificării legislaţiei primare în domeniu și nici cu privire la stabilirea politicilor de taxe și impozite.

În acest moment, ANRE nu a făcut și nu are în vedere o astfel de propunere, care excede competențelor sale de reglementare”, conchide precizarea instituției.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *