Topul RUŞINII. România este din nou arătată cu degetul în toată Europa. Cea mai poluată localitate de pe continent este în ţara noastră

România ar putea să fie sancţionată de Comisia Europeană cu până la 400 000 de euro pe zi pentru nerespectarea normelor cu privire la reducerea nivelului ridicat de poluare. Alături de încă şapte state care fac parte din Uniunea Europeană, România a primit deja numeroase avertizări. Până în prezent autorităţile din ţara noastră nu au dar niciun semn că ar respecta aceste avertizări.

O situaţie dramatică a fost în localitatea Blejoi din Prahova, în ziua de 4 decembrie, potrivit www.antena3.ro

Potrivit Worlds Air Pollution, la momentul indicat, comuna Blejoi era pe primul loc în topul celor mai poluate localităţi din Europa la indicatorul PM 10 – pulberi în suspesie.

Conform APM Prahova, în condiţiile în care valoarea medie zilnică pentru indicatorul PM 10 este, la Blejoi, de 50 micrograme pe metru cub (ug/mc), în data de 1 decembrie, acest indicator a fost de 59,2. În următoarele două zile, indicatorul a ajuns la valori aproape duble faţă de o zi „normală”: 95,63 ug/mc în 2 decembrie şi 95,54 ug/mc în 3 decembrie.

În ziua de 4 decembrie, când harta mondială arăta cote alarmante ale pulberilor în suspensie, aparatul de măsurare de la Blejoi s-a defectat la ora 06.00, fiind repus în funcţiune la ora 14.00

Pulberile în suspensie sunt microparticule care intră în plămâni şi îmbolnăvesc, încet, dar sigur, aparatul respirator

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *