Măsuri PERICULOASE ale Rusiei împotriva Ucrainei. Lista NEAGRĂ a personalităţilor SANCŢIONATE

Foto: Evz.ro

Rusia a mai adăugat, printr-un decret semnat de premierul rus Dmitri Medvedev, peste 200 de nume de personalităţi şi companii pe lista neagră a celor sancţionaţi economic.

În total, 567 de personalităţi şi 75 de întreprinderi ucrainene fac obiectul acestor sancţiuni economice care prevăd îngheţarea activelor lor în Rusia, potrivit agerpres.ro

Pe contul său de Twitter, Dmitri Medvedev a explicat că noile măsuri au fost decise ”pentru apărarea intereselor guvernului, întreprinderilor şi cetăţenilor Rusiei”. Relaţiile dintre Moscova şi Kiev s-au deteriorat treptat după venirea partidelor proeuropene la putere la Kiev, la începutul lui 2014, şi mai ales după anexarea Crimeei de către Rusia, urmată de conflictul din estul Ucrainei. Tensiunile au escaladat în 25 noiembrie acest an, când Rusia a arestat trei nave ucrainene şi echipajele lor în Strâmtoarea Kerci, în timp ce încercau să ajungă în Marea Azov. Conflictul dintre armata ucraineană şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei s-a soldat cu peste 10.000 de morţi începând din 2014. Kievul şi Occidentul acuză Rusia că îi sprijină militar pe rebelii separatişti, acuzaţie respinsă vehement de Moscova.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *