Cum va arăta armata viitorului? Cum se vor duce RAZBOAIELE? Militarii pe cale de dispariţie?

Aşa cum preconizau  unii specialişti în tehnicile de război, armele convenţionale oricât de sofisticate ar fi ele vor fi înlocuite de roboţi. Desigur, înprezent nu se pune problema înlocuirii militarilor în teatrele de război. Totuşi, roboţii militari sunt din ce în ce mai prezenţi. Roboții pot îndeplini multe misiuni în zonele de risc.

Se deplasează pe apă, pe gheață, urcă garduri și se strecoară prin cele mai neobișnuite locuri – ei sunt Scorpionul si Fantoma – viitoarele vedete ale armatei americane. Demonstrațiile cu modelele viitorilor roboți i-au convins pe specialiști, potrivit agerpres.ro

Sean Bielat,  expert robotică: “Puterea combatantă sporeşte dacă roboţii vor prelua misiuni care, de regulă, sunt îndeplinite de militari.”

Roboții controlați prin telecomandă sunt folosiți în armata americană de 15 ani, mai ales la dezamorsarea bombelor. Dar roboții dintr-un viitor nu prea îndepărtat sunt mai mici, mai inteligenți, mai abili și mai rezistenți.

Sunt însă și voci care afirmă că folosirea roboților militari pe scară mai mare decât până acum poate ridica unele probleme. Dacă ceva nu iese bine pe câmpul de luptă, a cui va fi responsabilitatea?

Armata americană intenționează să cumpere, în perioada următoare, nu mai puțin de 5 mii de roboți.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *