CONTROALE în toată ţara. Proprietarii de câini riscă amenzi URIAŞE sau chiar dosare penale

O amplă acţiune de control va fi demarată încă din această lună de către poliţiştii din toată ţara. Scopul este de identificare a câinilor de rasă din toate locuinţele fie de la case sau apartamente.


Pentru aceasta Poliţia Română lansează un apel către toţi proprietarii de câini de rasă pentru a se informa privind legislaţia în vigoare care reglementează felul în care aceste animale sunt deţinute şi ce obligaţii au stăpânii lor, potrivit b1.ro

Cei care nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege, riscă nu doar amenzi, dar şi dosar penal.

Pe site-ul Asociației Chinologice sau al poliției sunt informații despre rasele de câini vizate, precum și clasificarea lor. Poliția Română spune că cei care au astfel de câini sunt obligați să-i înregistreze la poliție, după ce, în prealabil, au obținut documente de la Asociația Chinologică, care stabilesc rasa și categoria din care fac parte animalele.

În plus, proprietarii sunt obligaţi să castreze animale, în special câinii de atac, dar și să cumpere asigurări de răspundere civilă, pentru că există situații de risc și trebuie ca eventualele pagube să fie acoperite.

În 2018, în urma controalelor, au fost identificați 32.000 de câini neînregistrați oficial, astfel că proprietarii au fost amendați ori s-au ales cu dosare penale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *