Din ce este alcătuit SUFLETUL uman? Descoperirea care REVOLUŢIONEAZĂ tot ce ştiam până acum


Din cele mai vechi timpuri, omenirea a fost foarte interesată să afle ce este de fapt, sufletul uman. Şi dacă există, poate fi el cântărit? Specialiştii au descoperit ceva fabulos. Sufletul este format din substanţe cuantice şi esenţa sufletului se află în microtubuli ascunşi în creier. Se pare că sufletul cântăreşte 0.01 grame, nu 21 de grame cum se credea iniţial.

Pentru prima oară medicul american Duncan MacDougall a decis că va încerca să cântărească sufletul, în urmă cu mai bine de 100 de ani. Prin demonstrarea greutăţii sufletului el spera să descifreze secretele existenţei umane. El se referea la acest lucru ca fiind „substanţa sufletului”, potrivit descopera.ro

Studiul a fost demarat în 1901. Cu ajutorul a şase subiecţi aleşi special de către MacDougall, bărbatul le-a modificat paturile de spital pe care se aflau pentru a se odihni pe un tip de cântar. Pacienţii ar fi fost găsiţi în azile, majoritatea fiind bolnavi de tuberculoză, un detaliu semnificativ pentru MacDougall, ce dorea ca subiecţii săi să fie extenuaţi în momentul decesului pentru a nu modifica greutatea înregistrată de cântar.

În urma analizelor sale, MacDOugall a concluzionat că sufletul cântăreşte 21 de grame. Informaţiile publicate de medic au fost tratate cu scepticism în acele vremuri.

Medicul Augustus P. Clarke susţinea că gramele lipsă reprezentau efectul unui proces natural al corpului după moarte.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *