Pericol REAL la Marea Neagră. Ce fac politicienii români?

În timp ce politicienii români se ceartă pe amnistie și grațiere, Putin face mutări periculoase la Marea Neagră, și pe nimeni nu pare să intereseze

Rusia a mobilizat un distrugător dotat de rachete care făcea partea din flota de la Marea Nordului,  echipat cu rachete, din cadrul Flotei ruse a Nordului. Distrugătorul “Severomorsk” (Udaloy, în codificarea NATO), se află de două zile în Marea Neagră, relatează presa ucrainiană.

Pentru prima oară de la anexarea Crimeii în 2014, Rusia a adus în apele Mării Negre nu o simplă navă de desant din cadrul altei flote ruse decât cea din Marea Neagră, ci o navă de război care face parte din forţa principală navală de atac a marinei ruse, a declarat în acest context expertul ucrainean Andrei Klimenko pentru portalul LB.

La nici două zile după ce s-a anunţat intrarea navei de desant americane USS Fort McHenry la 7 ianuarie în Marea Neagră, Rusia a întreprins un pas similar, conform presei ucrainene, care precizează că distrugătorul Severomorsk a intrat miercuri în apele Mării Negre.

 

Kievul aşteaptă o înăsprire a sancţiunilor SUA împotriva Rusiei după incidentul naval din noiembrie şi noi livrări de arme americane, precum şi o sporire a prezenţei NATO în Marea Neagră, potrivit Agerpres.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *