ADIO ŞPAGĂ? Se măresc iar SALARIILE în sistemul sanitar

Ministrul Muncii, Sorina Pintea a anunţat că începând cu 1 martie 2019 se la face o a patra majorare de salarii din ultimii doi ani. Potrivit ministrului Muncii majorarea are ca scop încercarea de a determina cadrele medicale plecate în străinătate să se întoarcă în ţară şi eliminarea şpăgii.

“Eu sper că odată cu majorarea salarială de la 1 martie aceste lucruri să se schimbe şi să nu mai auzim despre aceste lucruri. Nu cred că se vor schimba toate de la bun început, cred că lucrurile vor fi pe parcurs rezolvate. Creşterea salariilor e un pas important pentru că până la urmă hai să spunem că e o reparaţie faţă de cei care au lucrat atât de mult timp pe foarte puţini bani. Majorări salariale au fost în ultimii doi ani, trei majorări succesive, dar înainte de asta, o asistentă medicală care lucra la patul bolnavului în Terapie Intensivă avea un salariu de 1.800 de lei net, până acum doi ani. Au fost majorări succesive acum, de la 1 martie vor fi şi alte majorări, până la urmă trebuie să şi reparăm moral ceva. Pentru că tot timpul avem pretenţie de la aceşti oameni care lucrează în sistemul medical, negândindu-ne că sunt şi ei oameni, au copii, au casă, au rate”, a spus Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a mai afirmat că se aşteaptă ca în urma majorărilor salariale şi a investiţiilor în aparatură medicală să se întoarcă în ţară şi o parte din medicii plecaţi în străinătate în ultimii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *