Avionul INVIZIBIL este gata de luptă în Marea Britanie. Care va fi reacţia preşedintelui rus Vladimir Putin

Aeronava F-35 face acum parte din flota aeriană a Marii Britanii. Această ţară este a doua în europa, după Italia, care deţine avionul supranumit „invizibil”. Ministrul Apărării al Marii Britanii, Gavin Williamson, și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, Air Chief Marshal Sir Stephen Hillier, au anunţat Marea britanie are în dotare un astfel de aparat de zbor operaţional.

Al doilea stat european care deţine avionul F-35 este Marea Britanie. Primul stat european care a achiziţionat un astfel de tip de aeronavă este Italia cu opt avioane operaţionale. Ministrul Apărării al Marii Britanii, Gavin Williamson, și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, Air Chief Marshal Sir Stephen Hillier, au anunţat Marea britanie are în dotare un astfel de aparat de zbor operaţional.

Practic, din acest moment, Marea Britanie poate să folosească aeronavele F-35 în diferite misiuni, potrivit www.defenseromania.ro

Astfel, Marea Britanie este al doilea stat european care are aervonave F-35 funcționale după Italia. La începutul lunii decembrie, anul trecut, italienii au anunțat că opt avioane F-35A au devenit operaționale, Italia devenind la acel moment primul stat european care are avioane de generația V complet operaționale, deci gata de luptă.

F-35 este cel mai costisitor program de armament lansat vreodată de Pentagon, cu o finanțare estimată la 398,6 miliarde de dolari pentru 2.443 de aparate, adică 163 de milioane de dolari pe unitate.

Acest avion „invizibil”, construit de Lockheed Martin și despre care se spune că ar fi de a cincea generație, este proiectat să fie de șase ori mai eficient decât avioanele actuale în misiunile de luptă aeriană și de supraveghere și de opt ori mai eficace în atacul la sol, potrivit celor care l-au conceput.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *