Dezastrul din spatele spectacolului. Luna a fost LOVITĂ de un meteorit în timpul ECLIPSEI

Luna ne-a oferit luni un spectacol astronomic extraordinar. Fenomenul supranumit – ”Super Luna Sângerie a Lupului”, este o combinaţie între eclipsă totală şi super-Lună. Luna a strălucit mai tare decât de obicei şi a căpătat culoarea roşiatică. De aceea astronomii au numit-o ”Super Luna Sângerie a Lupului”. Punctul culminant, când satelitul natural al Pământului s-a apropiat cel mai mult a fost la ora 7 și 12 minute.

 

Imagini rare au fost suprinse de o echipă de pasionați de astronomie din România. Se pare că în timpul eclipsei de ieri a avut loc , în jurul orei 04 41 UT, un impact al unui corp străin cu suprafața lunară, potrivit digi24.ro

El a fost înregistrat pe o camera de unghi îngust, care monitoriza eclipsa cu imagini la fiecare 10s. Impactul, sub forma unui flash pe imagini, a fost înregistrat și de alți astronomi amatori de pe alte continente.

Pasionații de astronomie care au urmărit așa numita „SuperLună sângerie a lupului” au avut parte de încă un eveniment rar. În timpul eclipsei, un meteorit a lovit suprafața satelitului natural al Pământului.

Eclipsa a fost vizibilă în America de Nord şi de Sud, în anumite părţi din Europa şi puţine regiuni din Asia. Fenomenul a început la ora 4:36, ora României, iar maximul s-a produs luni dimineaţă, la ora 7:12, cu aproape o oră înainte să răsară Soarele.

Următoarea eclipsă totală de Lună va avea loc pe 26 mai 2021.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *