Alertă în FARMACII. Medicament extrem de PERICULOS. Este interzis în toată Europa

Agenţia Naţională pentru Medicamente din Franţa împreună cu producătorul medicamentului pentru tuse Eurespal au hotărât retragerea de pe piaţa europeană a acestui produs. Hotărârea a fost luată după după ce noi studii, făcute în ultimul an, au arătat că substanţa activă, fenspiridă, poate provoca aritmii cardiace. Cei mai afectaţi sunt copiii. Eurespal, un medicament împotriva tusei sub formă de sirop și comprimate.

Astfel, Agenţia Nnaţională pentru Medicamente din Franţa, în colaborare cu producătorul, a decis să suspende autorizaţia de punere pe piaţă a Pneumorel, vândut în România sub numele de Eurespal. În Franţa, producătorul a retras medicamentul în toate formele sale, pastile şi sirop, din farmacii şi depozite, potrivitlibertatea.ro

Mai mult, a cerut medicilor să nu-l mai prescrie, iar cei care fac deja tratament cu Pneumorel trebuie să înceteze imediat şi să ducă flacoanele sau cutiile rămase la distrugere. Autorităţile franceze le-au informat pe cele europene, care vor investiga situaţia ca să formuleze un răspuns unitar pentru întregul continen.

Recent, a fost alertă pe piața cosmeticelor! O cremă disponibilă deja pe piață conține substanţe active medicamentoase! Anul trecut, în august, mai multe medicamente de inimă au fost retrase de pe piața din România, deparece conțin o substanță cu potențial cancerigen.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *