CATASTROFĂ la nivel MONDIAL. Jumătate din insecte vor DISPĂREA de pe PĂMÂNT

Cercetători din toată lumea au ajuns la o singură concluzie foarte tristă. Ei susţin că 40 % din speciile de insecte vor dispărea în următorii ani. Vestea este alarmantă cu atât mai mult cu cât există o singură soluţie, şi anume, renunţarea la pesticidele folosite în agricultură.

Conform studiului, albinele, furnicile şi bondarii dispar de opt ori mai repede decât mamiferele, păsările şi reptilele, potrivit antena3.ro

Cercetătorii studiului susţin că unele specii, precum muştele şi gândacii, vor beneficia de o posibilă creştere. Declinul general al insectelor este cauzat de agricultura intensivă, folosirea pesticidelor şi încălzirea globală. Insectele alcătuiesc majoritatea creaturilor care trăiesc pe uscat, acestea oferind beneficii cheie pentru multe alte specii, inclusive cea umană.

Acestea asigură hrana necesară pentru păsări, lilieci şi alte mamifere de mici dimensiuni. Insectele polenizează în jur de 75% din culturile globale, refac solurile şi controlează numărul dăunătorilor.

Concluzia este clară: dacă nu modificăm metodele de producere a alimentelor, insectele vor dispărea în doar câţiva ani”, scriu autorii.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *