Descoperire INCREDIBILĂ. O formă agresivă de CANCER îngrozeşte lumea medicală. Se cunoaşte CAUZA

O formă rară şi foarte agresivă a fost asociată cu implanturile în fese. Descoperirea aparţine unor medici după ce mai multe paciente care şi-au făcut implanturi cu silicon în fese s-au îmbolnăvit de cancer. 

Acest caz marchează o premieră când limfonul anaplastic cu celule mari – ALCL (anaplastic large cell lymphoma) – a fost asociat cu implanturile în fese, potrivit descopera.ro

ALCL este un tip de limfom, un cancer al celulelor sistemului imunitar. În ultimii opt ani, FDA (Food and Drug Administration) a identificat mai mult de 450 de cazuri de acest cancer, care până acum a fost asociat cu implanturile în sâni.

În acest nou caz, doctorii au observat că femeia de 49 de ani a avut o ulceraţie a pielii în jurul implanturilor, iar analizele au arătat un fluid în jurul implanturilor.

Cancerul s-a răspândit şi în alte părţi ale corpului, inclusiv la plămâni. În ciuda tratamentelor cu chimioterapie, pacienta a decedat.

Autorii subliniază că acest caz arată doar o asociere între implanturi şi ALCL, neputând să confirme că implanturile au cauzat cancerul. De asemenea, doctorii au scris că pacienta avea un cancer extrem de agresiv, care a fost diagnosticat la doar un an de la procedura de implantare. În multe cazuri, cancerul ar apărea la circa 10 ani după operaţie.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *