AVERTIZARE! Marea Neagră, o BOMBĂ care au putea EXPLODA la un CUTREMUR. Viaţa va disparea complet!

Foto: descopera.ro

Foto: descopera.ro

Mai mulţi specialişti din Uniunea Europeană au analizat situaţia Mării Negre şi au ajuns la o concluzie extrem de îngrijorătoare pentru tările din jurul acesteia.

Specialistii UE considera ca se pescuieste prea mult in acest bazin marin, ca se deverseaza prea multe ape reziduale neepurate si, foarte important, nivelul hidrogenului sulfurat, un gaz toxic care poate exploda in contact cu aerul, a ajuns la cote alarmante. Se preconizeaza ca in urmatorii 30 de ani viata din Marea Neagra va disparea complet.

Ideea de a folosi in scopuri economice acest gaz a aparut cu cateva decenii in urma. In anii 70, statul roman a verificat informatia, in intentia de a folosi zacamantul in scopuri industriale. Ceausescu a comandat unei societati nipone o serie de teste, potrivit newsteam.ro

Japonezii spuneau ca echilibrul dintre apele de suprafata si cele de fund este unul fragil si ca la un cutremur major pot aparea curenti ascendenti care vor aduce gazul inflamabil la suprafata. Lucru extrem de periculos pentru tarile din vecinatatea marii.

Ceausescu le-a cerut cercetatorilor romani sa studieze posibilitatea captarii hidrogenului sulfurat si a apei grele, care se gaseste si ea din belsug in adancurile Marii Negre. Intentiona sa construiasca un oras submarin, care, prin coloane de bazalt, sa extraga acest gaz si apa grea. Insa dezvoltarea tehnologica de atunci nu ne permitea sa facem acel lucru. Nici pana in ziua de azi ideea nu a fost relansata – nu se stie de ce.

Rusii o considerau ultima arma anti-NATO

”De multi ani se stie ca Marea Neagra este un pericol pentru toata Europa de Sud-Est, iar Romania, pana in acest moment, nu a facut nimic pentru a se proteja. Pe vremea razboiului rece, Uniunea Sovietica avea in vedere producerea unei explozii catastrofale, prin aprinderea hidrogenului sulfurat din Marea Neagra, in cazul unei agresiuni NATO dinspre sud, respectiv Turcia.  Din perspectiva sovieticilor, aceasta ar fi fost solutia finala de a opri trupele nord-atlantice la Marea Neagra, in caz ca alte tipuri de arme ar fi dat gres”, spune generalul doctor Emil Strainu, fost consilier al Parlamentului pe probleme de amenintari neconventionale si  asimetrice.

Initial, era doar un lac mort

Cu sapte mii de ani in urma, Marea Neagra era un lac, izolat de Mediterana de un dig natural in dreptul Bosforului, ale carui ape erau cu 200 de metri mai jos decat oceanul planetar.

In urma topirii ghetarilor,  nivelul oceanului a crescut, iar presiunea a rupt digul dintre cele doua bazine marine. O patura de apa sarata, groasa de 200 de metri din  Mediterana, a acoperit vechiul lac. A rezultat ceea ce vedem astazi: o mare, care la adancimi de peste 200 de metri, nu are viata, din cauza hidrogenului sulfurat, un gaz deosebit de toxic, produs de anumite bacterii din adancuri, care se poate aprinde in contact cu aerul

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *