Panică în UDMR. Senatorul Oloz Gergely a fugit din ţară după ce a primit o condamnare la 3 ani de închisoare. A fost prins în Ungaria

Foto: agerpres.ro

Foto: agerpres.ro

Fostul senator UDMR şi fost preşedinte ANRE, Oloz Gergely a fost prins pe data de 13.03 2019, de către autorităţile din Ungaria unde încerca să se refugieze. Inalta curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Oloz Gergely la trei ani de închisoare cu executare fiind acuzat de trafic de influenţă în formă continuată. După sentinţă, Oloz a fugit din ţară, iar Poliţia Română l-a dat în urmărire naţională şi consemn la frontieră.

Gergely Olosz a fost între 2007 şi 2008 preşedintele ANRE, între 2008 şi 2012 parlamentar UDMR, în 2010 lider de facţiune, iar din 2012 pânâ la demisia din mai 2013 a fost senator UDMR. În 2011 politicianul a candidat şi la funcţia de preşedinte al UDMR, însă a pierdut în faţa lui Hunor Kelemen, potrivit antena3.ro

Olosz Gergely, fost senator UDMR și fost președinte al Autorității naționale de reglementare în domeniul energiei, a fost joi condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru corupție. Decizia a fost luată de un complet de 3 judecători.

Înalta Curte a menținut decizia din 2016 de la Curtea de apel București, unde Olosz Gergely a primit tot 3 ani cu executare.

Un alt fost parlamentar UDMR, Marko Attila Gabor, a fugit la Budapesta după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedării frauduloase a Colegiului Szekely Miko, din Sfântu Gheorghe. În vară, Marko Attila Gabor a fost fotografiat la o terasă din Budapesta, deși a fost dat în urmărire internațională prin Interpol.

Surse judiciare au precizat că Biroul Sirene Ungaria a transmis autorităților române că numitul OLOSZ GERGELY a fost depistat și arestat în Ungaria de către Poliția Maghiară, în seara zilei de 13.03.2019, iar în prezent se află în procedura de executare a mandatului european de arestare, instanța română emitentă fiind informată în acest sens.

Depistarea acestuia a fost posibilă ca urmare a informațiilor operative transmise de către IPJ Covasna și Biroul Sirene RO către omologii din Ungaria

La data de 04.01.2019, Biroul SIRENE România a validat introducerea în Sistemul de Informații Schengen a unei semnalări cu privire la persoane căutate în vederea arestării și predării în baza mandatului european de arestare emis de către Curtea de Apel București privind pe numitul OLOSZ GERGELY, cetățean român, condamnat la 3 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de corupție -trafic de influență.

Fapta a fost săvârșită în anul 2010, când sus-numitul deținând calități oficiale a pretins și primit pentru sine și pentru alții diverse sume de bani (516.000 Euro, 384.000 Euro, 400.000 Lei) pentru a-și exercita influența în vederea intermedierii unor contracte ale unor companii private cu diverse societăți pe acțiuni (CEZ ROMÂNIA S.A., C.F.R.)

Instanţa a mai decis confiscarea de la fostul preşedinte ANRE a sumelor de 384.000 euro şi de 400.000 lei.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *