Avertismentul NATO vizează România. O „Rusie tot mai agresivă” pune în pericol siguranţa Europei

Pe fondul înarmarii statelor NATO din estul Europei, Rusia anunţă că îşi va lua măsuri de siguranţă în modernizarea armamentului din dotare. În acest context al creşterii tensiunilor dintre Rusia şi NATO, secretarul general al alianţei nord-atlantice, Jens Stoltenberg afirmat, miercuri, în faţa Camerei Reprezentanţilor şi Senatului SUA, că NATO decide să sporească prezenţa armată în zona Mării Negre

 

La rândul ei, Rusia a anunţat că este pregătită să intervină dacă se va întâmpla acest lucru.

„NATO nu intenţionează să desfăşoare rachete nucleare terestre în Europa. Dar NATO va lua întotdeauna măsurile necesare pentru o descurajare credibilă şi eficientă”, ” a spus Stoltenberg

De asemenea, Stoltenberg, a mai spus , că „Rusia este mai agresivă” şi a atras atenţia asupra încălcării de către aceasta a Tratatului INF.

„Nu vrem să izolăm Rusia, ne străduim să avem relaţii mai eficiente cu Rusia,” a mai precizat el.

Cu toate că preşedintele SUA, Donald Trump a minimalizat de multe ori rolul pe care-l are NATO, Stoltenberg a spus că aceasta a fost „cea mai de succes alianţă din istorie”.

NATO a fost bun pentru Europa, dar NATO a fost bun şi pentru Statele Unite,” a mai precizat Stoltenberg în discursul său.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *