Alertă. O infecţie ucigaşă se extinde în toată lumea. Este foarte rezistentă la antibiotice

Foto: click
Virusul EBOLA a ajuns și în Europa

De mai mulţi ani medicii avertizează că folosirea în exces a antibioticelor este dăunătoare şi reduce eficienţa altor medicamente. Avertismentele vin în contextul în care are loc o înmulţire a unei ciuperci şi bacterii extrem de periculoase pentru om. O ciupercă relativ nou descoperită, Candida auris, este periculoasă și din cauza faptului că este rezistentă la medicamentele anti-ciuperci.

 

Din cauza acestei ciuperci milioane de oameni au de suferit în fiecare an, la nivel planetar. În Statele Unite peste două milioane de oameni contactează infecții rezistente anual. Aproximativ 23.000 dintre aceștia mor, potrivit rtnews.ro

Evoluţia infecţiei cu o astfel de ciupercă este foarte rapidă. Aproape jumătate dintre oamenii infectaţi cu această ciupercă mor în maxim 90 de zile.

În ultimii cinci ani, autorităţile au trebuit să ia măsuri de urgenţă. În Venezuela, Spania, Marea Britanie, India, Pakistan şi Africa de Sud mai multe spitale au fost închise.

Cum răspândirea este foarte rapidă, ciuperca Candida auris a ajuns şi în Statele Unite. În New York, New Jersey și Illionois, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor urmează să adauge ciuperca pe lista „amenințărilor urgente”.

Un bărbat care a fost operat la New Jersy a fost ulterior descoperit că era infestat cu această ciupercă ucigasă. Bărbatul a decedat după ce a fost internat în spital timp de 90 de zile, însă Candida auris nu a dispărut. În urma unor teste, medicii au descoperit că aceasta se împrăștiase peste tot în camera pacientului.

„Totul a ieșit pozitiv la teste – pereții, patul, ușile, perdelele, telefoanele, chiuveta, tabla, stâlpii, țevile. Salteaua, cadrul patului, fereastra, tavanul, era peste tot”, a declarat directorul spitalului, doctorul Scott Lorin.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *