Veşti bune înainte de Paşti. Mii de români vor putea beneficia de noile categorii de concedii

Foto: Dcnews.ro

Foto: Dcnews.ro

La Senat a fost depus un proiect de lege care a trecut de Camera Deputaţilor în octombrie 2018. Este vorba despre proiectul care prevede ca militarii activi să poată beneficia de concedii pentru îngrijirea copiilor proprii.

Concret, pe viitor această categorie de salariați ar putea solicita concendiu pentru îngrijirea copilului bolnav, concediu paternal sau concediu de acomodare. Acum, cadrele medicale active nu pot beneficia decât de concediu de creștere a copilului.

„Cadrele militare în activitate au dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav, concediu de acomodare, concediu paternal, concediu și indemnizație pentru creșterea copilului, în condițiile prevăzute de dispozițiile legale în vigoare”, explică proiectul de lege.

Mai mult, la stabilirea stagiului în grad al cadrelor militare, se va ține cont inclusiv de durata acestor noi categorii de concedii și care se vor adăuga concediilor cu sau fără plată pentru formare profesională.

Cadre militare sunt persoanele care au grad de ofițer (căpitan, locotenent, maior etc.), maistru militar (principal sau clasa I-IV) sau subofițer (plutonier, sergent major etc.), în raport cu pregătirea lor militară și de specialitate.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *