Lux de sute de mii de euro cheltuiţi de RA-APPS pentru vacanţele guvernanţilor. Unde se refugiază demnitarii departe de ochii lumii

RAAPPS va cheltui peste 750.000 de euro pentru construcţia a două piscine, un jacuzzi şi amenajarea unei porţiuni de plajă cu piatră specială la complexul de vile Lotus, din staţiunea Neptun, ce a fost construit în timpul lui Nicolae Ceauşescu şi cuprinde vilele Lotus, Nufărul, Trandafirul şi Ghiocelul.

Aici se refugiază departe de ochii lumii, pe rând înalţi demnitari ai statului, într-un lux exorbitant, plătit din banii publici, repricaonline.ro

Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat Bucureşti (RA-APPS) a atribuit pe 25 martie 2019 un contract pentru construirea a două piscine şi a unui jacuzzi la acest complex.

„Proiectul implică construirea a două piscine exterioare cu suprafața construită de 278,51 mp și respectiv cu suprafața construită de 54,59 mp și a unui jacuzzi de 8 persoane cu suprafața construită de 13,69 mp, precum și a unei zone de plajă placată cu piatră naturală”, se arată în documentaţia de atribuire.

Valoarea estimată iniţial era de 3.122.200 lei.

De lucrare se va ocupa o asociaţie a firmelor Topalis Engineering SRL (lider, reprezentată de Maria Rusea)- Klass Construct Engineering SRL (reprezentată de Dumitru Panţiru Pop, subcontractant cu 30% din lucrări)- Colen Impex SRL (reprezentată de Costin George Enescu). Cele trei firme, a căror asociere a fost unica înscrisă în competiţie, vor primi de la RA-APPS 2.903.648,74 lei, fără TVA.

De fapt, SC Colen Impex SRL este deţinută de Alexandru Claudiu Coleşiu, fostul şef de campanie al Robertei Anastase, consilier al tatălui acesteia, pe când conducea compania de stat Conpet SA, dar şi partener de afaceri cu soţul politicienei.

Reprezentanții companiei SC Colen Impex SRL susţin următoarele : „La data de 20.02.2019 a fost publicat în SICAP anunțul de participare la procedura de achiziție nr. SCN 1038120 în vederea atribuirii unui contract de LUCRĂRI: „Lucrări la construcții de piscine” având ca și criteriu de atribuire prețul cel mai scăzut. La această procedură oferită asocierii Topalis Engineering SRL (lider de asociere) și Colen Impex SRL, a fost declarată admisibilă din punct de vedere tehnic și financiar și desemnată câștigătoare”.

Lucrările trebuie finalizate în maxim trei luni, astfel încât premierul, miniştrii sau alţi demnitari să aibă ocazia de a se scălda în piscină nouă chiar din acest sezon estival.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *