Alarmă în Europa. Seceta va pune stăpânire pe cea mai mare parte a continentului

A corn plant that was  struggling to survive this week in a drought-stricken farm field near Shawneetown, Ill

Oficiul Meteorologic din Germania (DWD) a anunţat, luni, că cea mai mare parte a Europei va fi ameninţată de secetă în următoarel luni. Deja sunt semnale în acest sens. Acum înaintea verii multe ţări ce confruntă cu incendii de pădure, puţuri secate şi culturi ameninţate

„Dacă vremea fără ploi va continua în următoarele câteva luni, am putea avea aceeaşi secetă ca în 2018, sau chiar mai rău”, a avertizat (DWD).

Preşedintele federaţiei naţionale a pompierilor, Hartmut Ziebs, din Germania a solicitat autorităţilor să se doteze cu mai multe elicoptere utilizate în stingerea incendiilor, în special armata, pentru a „reacţiona în mod corespunzător la incendiile de vegetaţie”, potrivit agerpres.ro

În regiunea Brandenburg, din jurul Berlinului situaţia este foarte gravă din acest punct de vedere, deoarece precipitaţiile au fost scăzute de la începutul anului.

În Austria vecină, primele semne ale secetei au apărut în estul şi în nordul ţării, iar producătorii de cartofi cer o relaxare a reglementărilor privind pesticidele pentru a combate mai bine viermii, care se dezvoltă în număr mare din cauza secetei.

„Semnalele actuale prevestesc noi pagube pentru agricultură”, a spus o companie de asigurări specializată în acest sector.

De asemenea, în Cehia deja 99% din teritoriu este afectat de secetă. Regiunea la nord-vest de capitala Praga este cea mai afectată. Culturile au încetat să mai crească de câteva săptămâni şi agricultorii sunt îngrijoraţi de proliferarea coleopterelor. Tot aici apa din puţuri a secat iar oamenii trebuie să găsească alte mijloace de a se aproviziona cu apă.

În Scandinavia pompierii locali au fost nevoiţi să se lupte zilnic cu 10 până la 15 incendii de pădure în cursul săptămânii trecute.

Cel mai grav incendiu, pe o suprafaţă de 300 de hectare, a forţat evacuarea a circa 50 de persoane în sudul ţării.

Chiar şi România va fi afectată de lipsa precipitaţiilor. Meteorologii au anunţat că în vara acestui an se vor înregistra temperaturi record iar lipsa precipitaţiilor va accentua starea de disconfort termic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *