Băsescu ştie care este miza scandalului de la Cimitirul Valea Uzului. UDMR a intrat în panică

Foto: b1tv.ro

Foto: b1tv.ro

Traian Băsescu, candidat PMP la europarlamentare, susţine că Uniunea Democrată a Maghiarilor din România a rupt protocolul de colaborare cu Partidul Social Democrat, cu trei zile înainte de alegeri, pentru că „a intrat în panică“.

„Kelemen Hunor şi gaşca lui de la vârful UDMR au intrat în panică. Compromisă de cârdăşia cu Budapesta şi dezavuată de cetăţenii români de etnie maghiară, gaşca lui Kelemen Hunor s-a speriat de riscul că maghiarii oneşti nu le vor da votul pentru a intra în Parlamentul European. Cu disperare, liderii UDMR, desprinşi de realităţile minorităţii pe care pretind ca o reprezintă, s-au agăţat de incidentul de la Valea Uzului şi au anunţat îngheţarea relaţiilor cu alinţa PSD-ALDE, pe care, contra cost (contra funcţii şi contracte) au sprijinit-o până acum fără rezerve în politica antinaţională pe care au dus-o.

În realitate, Kelemen Hunor şi gaşca lui au anunţat îngheţarea relaţiilor cu PSD şi ALDE în încercarea de ai păcăli pe etnicii maghiari că s-au desprins de cârdăşia cu Dragnea, Vâlcov, Chiţoiu şi Tăriceanu, încercând astfel şă-şi salveze rezultatul electoral de la europarlamentare. Eu sper că nu vor reuşi să-i mai păcălească încă o dată pe oneştii cetăţeni români de etnie maghiară“, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Liderii UDMR s-au reunit într-o şedinţă de urgenţă pentru a rupe protocolul de colaborare parlamentară cu PSD. Pretextul declarat oficial este scandalul mormintelor din Valea Uzului.

Kelemen Hunor a afirmat că motivul acestei rupturi cu alianţa PSD-ALDE ar fi  nemulţumirea electoratului maghiar faţă de colaborarea cu partidul condus de Liviu Dragnea.

Potrivit unor surse politice, există mari şanse ca UDMR să nu treacă pragul electoral.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *