Iohannis se sărută pe gură cu… Scandal după apariţia fotografiei

În emisiunea „Bayer Show” de la un post de televiziune ungar a fost difuzată o fotografie trucată în care Juncker îl sărută pe gură pe Iohannis. Jurnaliştii de la Deutsche Welle au devoalat motivul pentru care presa apropiată Guvernului de la Budapesta a făcut acest lucru.

„Jean Claude Juncker sărutându-l pe gură pe Klaus Iohannis în stilul celebrului sărut dintre liderul sovietic Leonid Brejnev și omologul său redegist Erich Honecker a fost ilustrația folosită de televiziunea maghiară Hir TV în emisiunea „Bayer Show” pentru a comenta alegerile pentru Parlamentul European.

„Copii, în 30 de ani nu s-a întâmplat nimic. Voi pe cine ați vota?… Boșorogi care se „amușină” în public? Juncker si un mare european despre care nu știu cine e”, spune comentatorul Hir TV, post de televiziune aflat în proprietatea unuia dintre fondatorii partidului lui Orban Viktor, FIDESZ.

Gazda emisiunii Bayer Show, Zsolt Bayer, care s-a făcut cunoscut pentru epitetele îngrozitoare cu care îi defăima pe oponenții FIDESZ în materialele sale de presă, face o aluzie la un celebru afiș FIDESZ de acum 30 de ani, în care apare perechea Brejnev-Honecker și un cuplu tânăr. Întrebarea pusă pe afiș, atunci, era: Voi pe cine ați vota?

În realitate, chipul lui Iohannis este adăugat într-o imagine în care Juncker îl sărută pe chelie pe Frans Timmermans. Manipularea a fost sesizată de site-ul Magyar Narancs (Portocala Maghiară), iar poza originală a fost descoperită de un alt site, 444.hu (via Tutsek Pál)”, scrie Deutsche Welle.

Fotografia trucată difuzată de postul de televiziune ungar

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *