Maghiar prezent la Valea Uzului: Tot respectul pentru jandarmii români!

În vâltoarea evenimentelor ce s-au petrecut ieri la Valea Uzului, au fost aruncate acuze de o parte și de alta a celor două baricade. Singurul element de echilibru în această confruntare ce putea degenera într-un conflict cu urmări greu de ghicit au fost tinerii jandarmi din Bacău, care au reușit să țină deoparte spiritele încinse, dar și să prevină apariția unor atrocități.

Cum era de așteptat, liderii UDMR, autori morali ai acestui conflict, nu s-au limitat la a acuza doar pe cei care au vandalizat poarta cimitirului, ci au adus acuze tuturor românilor, amenințând și jignind România, prin afirmația că țara „și-a arătat adevărata față”.

Pe de altă parte, avem mărturia unui tânăr politician maghiar, prezent la Valea Uzului, care a postat un filmuleț pe Facebook (îndepărtat ulterior de rețeaua de socializare), în care mulțumește forțelor de ordine pentru modul în care și-au făcut datoria: „Tot respectul jandarmilor din județul Bacău, pentru că ne-au apărat cu curaj cum au putut!”.

Nu putem decât să-i urăm tânărului Toke Ervin, vicepreședinte al filialei Miercurea Ciuc al Partidului Popular Maghiar din Transilvania, să-și păstreze aceste calități de OM și atunci când va călca pe urmele colegilor săi de la UDMR!

Ștefan Varga

Foto: facebook.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *