Marș-mesaj pentru solidaritate inter-etnică, realizat la Cluj-Napoca

O parte dintre cei trei sute de români și maghiari care au mărșăluit împotriva dezinformării și șovinismului, la Cluj-Napoca

În seara zilei de sâmbătă, 8 iunie 2019, sute de români și maghiari s-au adunat în Piața Unirii din Cluj-Napoca, de unde au pornit într-un marș al solidarității interetnice, după incidentele de la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului.

Participanții au afișat lozinci cu mesaje în limbile română și maghiară, dintre care s-au făcut remarcate: „Sunt român, nu-s nimănui stăpân, stau liber printre oameni liberi”, „Jandarmeria învrăjbește România”, „Fără manipulare, fără ură”, „Harghita – Covasna, pământ omenesc”, „Solidaritate împotriva șovinismului”.

Unul dintre românii prezenți a declarat că incidentele de la Valea Uzului au fost o provocare pe care o leagă de rezultatul alegerilor pentru PE.

„Când s-a văzut care este realitatea politică după alegeri, apar tensiuni interetnice care nu au existat în România din 1990. Trebuia să fie spartă solidaritatea oamenilor și dezgropată o problemă care nu a existat de 29 de ani”, a spus acesta, pentru portalul de știri napocanews.ro.

Marșul derulat de manifestanții pro-solidaritate etnică a urmat un traseu din centrul Cluj-Napocăi.

Ileana Kiss

Foto: napocanews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *