Rusia face un pas important spre graniţele României. „Rușii și Putin au câștigat fără drept de apel”, avertismentul lui Cozmin Guşă

După retragerea surprinzătoare de la guvernare a Partidului Democrat din Republica Moldova, condus de oligarhul Vlad Plahotniuc, consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat vineri seară că această mişcare politică este în favoarea Rusiei, iar România şi-a pierdut orice influenţă la Chişinău.

De asemenea, Guşă a mai spus Moldova a intrat în orbita Rusiei, cu complicaţii din interiorul Uniunii Europene

„Situația e foarte complexă din punct de vedere geopolitic, abia acum se va inflama. E cert că rușii și Putin au câștigat fără drept de apel, poate fi doar o primă repriză. Avantajul politic este atât de mare încât mă îndoiesc că vor mai pierde”, a explicat Cozmin Gușă.

În acest context, Guşă a mai spus că președintele Igor Dodon este un rusofil, un agent de influență al Moscovei și un antiromân declarat, iar omul numărul doi, șefa Parlamentului, socialista Zinaida Greceanîi, este omul lui Dodon, rusofilă convinsă, care are viziuni conforme cu Moscova și care n-a avut niciodată o vorbă bună despre România.

„Poziția premierului Maia Sandu este extrem de fragilă, de azi pe mâine. Maia Sandu este un politician ambițios, dar nexperimentat, destul de slab, care și-a câștigat un rol de prim-ministru temporar, poziția ei depinde de majoritatea din Parlament. În interiorul parlamentului, sunt 3 grupuri, mai mult sau mai puțin egale, unul al lui Dodon, sub comanda Moscovei, grupul Maiei Sandu și grupul lui Plahotniuc. Grupul ACUM nu are majoritatea și, indiferent ce va vrea să facă, va fi mereu o contramajoritate de două treimi care o va contra. Această majoritate împotriva Maiei Sandu se poate face ușor de pe o zi pe alta și o să ne trezim că Guvernul Maia Sandu nu va mai exista”, a explicat Gușă, conform realitatea.net

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *