Academia Română a reușit lansarea unei aplicații despre Eminescu

Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, a afirmat cu ocazia unui interviu acordat Agenției Naționale de Presă, AGERPRES: „Trebuie să vă spun că, deşi eram sceptic, constat că mulţi tineri îl redescoperă pe Eminescu”.

Academia Română a reuşit să facă o aplicaţie <<Mihai Eminescu, întreaga operă>>, care se poate afla pe ecranul oricărui telefon mobil performant, se poate descoperi citatul zilei extras din Eminescu şi se poate merge pe baza unui cuvânt la orice poezie a lui, la orice bucată de proză, la orice articol jurnalistic.

Aplicaţia „Mihai Eminescu, întreaga operă” a fost realizată pe parcursul a doi ani de o echipă interdisciplinară alcătuită din cercetători de la Centrul European de Studii în Probleme etnice al Academiei Române, membri ai Asociaţiei Române de Geopolitică, Geoeconomie şi Geocultură şi tineri informaticieni, cu sprijinul financiar al Asociaţiei NeamUnit.

„Prin urmare, Eminescu este printre noi, trăieşte cu noi şi dacă decupăm extrase din presa eminesciană avem impresia că au fost elaborate ieri sau alaltăieri. Există o vână în opera lui Eminescu, care depăşeşte spaţiile şi timpurile şi care rămâne valabilă în veac. Cred că acesta este temeiul pentru care Eminescu rămâne”, consideră preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop

Aplicaţia „Mihai Eminescu, întreaga operă” pentru telefoanele cu sisteme de operare Android şi iOS are ca scop apropierea tineretului de „omul deplin al culturii române” prin intermediul tehnicilor de comunicare moderne.

Ileana Kiss

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *