Monumentul dedicat tuturor și crucile eroilor români au primit aviz de la Ministerul Culturii și Identității Naționale

Constantin Toma, primarul din Dărmănești:

În urma solicitării de către UAT Dărmănești a avizului privind concepția monumentului de for public din Cimitirul internațional de la Valea Uzului, Ministerul Culturii și Identității Naționale a emis avizul favorabil. 

Acest lucru denotă legalitatea demersurilor întreprinse de noi pentru cinstirea memoriei eroilor români.

Mihai Târnoveanu, unul dintre mai-marii Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș (FCRCHM), a comentat pe o rețea de socializare faptul:

„Felicitări domnului primar al orașului Dărmănești, Constantin Toma! Iată ce relatează domnia sa, în urmă cu puțin timp: „În urma solicitării de către UAT Dărmănești a avizului privind concepția monumentului de for public din Cimitirul internațional de la Valea Uzului, Ministerul Culturii și Identității Naționale a emis avizul favorabil. Acest lucru denotă legalitatea demersurilor întreprinse de noi pentru cinstirea memoriei eroilor români.” Așa este, fără îndoială, mult timp le-a luat în schimb celor de la minister să analizeze pe toate părțile dacă Monumentul și Crucile corespund din punct de vedere estetic. E bine și acum”.

De menționat că un raport făcut public recent de Oficiul Național pentru Cultul Eroilor demonstra că atât Primăria Sânmartin, cât și Primăria Dărmănești nu au respectat legislația și prevederile dreptului internațional umanitar în vigoare, referitoare la statutul cimitirelor militare, atunci când au efectuat, fără aprobare și fără înștiințarea autorităților statului, lucrări în Cimitirul Internațional al Eroilor din Valea Uzului.

Ileana Kiss

Foto: eurocom.wordpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *