Codul Administrativ: PMP cere premierului să nu modifice legea după interesele UDMR

Prin vocea președintelui său executiv, Marius Pașcan (deputat de Mureș), Partidul Mișcarea Populară (PMP) cere premierului României să nu facă trafic cu suveranitatea națională și cu legalitatea și să nu modifice din nou, în Guvern, Codul administrativ, după interesele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR). Comunicatul PMP revelează că modificările cerute „ar transforma, practic, maghiara în a doua limbă oficială a României”, și atrage atenția că „oricât de fragilă ar fi majoritatea parlamentară PSD – ALDE şi dependentă de voturile subalternilor lui Kelemen Hunor, Constituţia nu ar trebui să fie negociabilă”.

Autodeclarați patrioți

„Doamnă premier Dăncilă, sper să nu vă fi copleşit Kelemen Hunor cu efuziunile sale etnocentriste, separatiste şi să mai inventaţi vreo ordonanţă de urgenţă autonomă pentru hatârul UDMR. Ar fi păcat să cădeţi în aceeaşi plasă a păianjenului UDMR, în care s-a pierdut definitiv şi predecesorul dumneavoastră preşedinte al PSD, auto-declarat mare patriot român”, afirmă comunicatul.

În opinia PMP,  modificarea, din nou, a Codului administrativ, înainte de publicarea variantei de săptămâna trecută în Monitorul Oficial, „nu este numai neconstituţională, ci şi ilegală”.

UDMR nu este partid de opoziție

„Ar fi un grotesc şi vizibil abuz în serviciu în folosul UDMR. Viorica Vasilica Dăncilă ar trebui să îşi aducă aminte de maxima sa de înţelepciune din 2018, când declara candid că “orice om îi este teamă de o plângere penală”. Prin negocierile purtate, zilele acestea, cu premierul Dăncilă, UDMR condus de Kelemen Hunor îşi dă arama pe faţă: nu este partid de Opoziţie, face activ parte din majoritatea parlamentară actuală. Genul acesta de şantaj pe faţă exercitat de aceşti PSD-işti vopsiţi în verde şi vorbitori de maghiară trebuie să înceteze. Prea mult timp guvernele PSD au făcut concesii majore unor exaltaţi care subminează, prin atitudinea lor, Constituţia României”.

Contestare la Avocatul Poporului

Comunicatul PMP arată și că: „În cazul în care Viorica Dăncilă va nesocoti obligaţiile legale şi morale care îi revin din postura de prim-ministru, PMP va solicita doamnei Renate Weber, proaspăt Avocat al Poporului, să conteste la CCR noul Cod administrativ”.

Ileana Kiss

Foto: mariuspascan.ro; antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *