Editorial: Guvernul României îi lasă pe românii din Covasna, Harghita și Mureș pe mâinile UDMR, prin modificarea Codului Administrativ

Conform unor informații recente, Guvernul României acționează la acest moment pentru modificarea Codului Administrativ. Acest lucru rușinos se petrece după ce codul fusese deja semnat de miniștri, urmând a fi doar publicat în Monitorul Oficial. Guvernanții români se dovedesc, încă o dată, în stare să vândă și să sacrifice orice ține de interesul țării lor, pentru o mână de voturi și pentru a-și păstra, în mod meschin, scaunele, cu ajutorul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR).

Guvernul României cedează la presiunile Ungariei

În cursul zilei de ieri, 2 iulie 2019, ministrul ungar de externe, Szijjarto Peter, a lansat o nouă declarație referitoare la România, din al cărei conținut reiese apetitul pentru propagandă și dezinformare, pentru care reprezentanții Ungariei au devenit cunoscuți, cât și naturalețea cu care aceștia doresc să se amestece în treburile interne ale altor state.

Imediat după ce ministrul ungar de externe a criticat noua legislaţie privind administraţia publică din România (Codul administrativ – n.o.), despre care a spus că „va arunca România înapoi cu zece ani” în privinţa drepturilor minorităţilor, prim-ministrul român a dat undă verde realizării de modificări convenabile intereselor străine, în textul de lege care aștepta să fie publicat.

Astfel, reiese că Guvernul României cedează în fața șantajului exercitat de Ungaria. Aceasta a amenințat, prin vocea lui Szijjarto Peter, că va lua atitudine împotriva României, în contextele internaționale în care o va putea face, din cauza așa-zisei atitudini anti-maghiare care s-ar manifesta în țara noastră.

Prin modificările cerute și, se pare, introduse în Codul administrativ, conform intereselor UDMR, România cedează suveranitate. La nivelul juriștilor se cunoaște faptul că legislația oferă minorității maghiare o serie de drepturi lingvistice, atât de extinse încât ele rămân, de cele mai multe ori, neutilizate. În afară de zona Covasna – Harghita, unde UDMR se luptă, cu ajutorul politicienilor români, pentru crearea unei enclave etnice, în care copiii și tinerii să nu cunoască limba română și să fie buni votanți, maghiarii din alte zone ale țării, majoritate covârșitoare, nu utilizează limba maghiară în raport cu administrația, decât în cazuri în care, interese cultivate din afară, îi trimit spre zona de frondă.

Pierderea autorității statului în zona Covasna – Harghita – Mureș

În cazul în care s-ar aplica, prevederile dorite de UDMR pentru a fi introduse în noul Cod Administrativ, statul român ar pierde și restul de autoritate pe care îl mai deține la nivelul celor trei județe Covasna, Harghita și Mureș. Cel puțin în Harghita și Covasna, consiliile județene și primăriile reședințelor de județ sunt deținute de persoane precum Tamas Sandor (CJ Covasna), Borboly Csaba (CJ Harghita), Antal Arpad (Primăria Sfântu Gheorghe) și Raduly Robert (Primăria Miercurea Ciuc), care s-au remarcat prin atitudinea șovină (instituțiile lor au sub 1% angajați români) și prin provocările constante orchestrate la adresa instituțiilor românești din zonă. Constant, sunt utilizate chestiuni precum simbolurile tipic statale – așa cum sunt steagul, stema, imnul – inventate începând cu anul 2004 pentru seducerea minorității maghiare cu ideea furtului libertății „maghiarilor-secui”, de către România

Din acțiunile prim-ministrului și cabinetului său reiese că suveranitatea națională este doar un principiu bun de fluturat „la ocazii” și de invocat atunci când există un câștig politic la orizont.

Demersul girat de guvern este profund anticonstituțional, în condițiile în care se specifică în Legea Fundamentałă a țării că limba oficială în stat este limba română.

Ileana Kiss

foto: apnews.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *