Dezvăluiri incredibile despre afaceri „murdare” ale lui Ion Ţiriac. Cum l-ar fi păcălit miliardarul pe un fost premier pentru a-i lua colecţia de arme şi tablourile preţioase

 

Jean Maurer, fiul fostului premier al României din perioada comunistă (1961-1974), a postat pe pagina sa de socializare un mesaj în care vorbește de momente incredibile în legătură cu omul de afaceri Ion Ţiriac. În același timp, vorbele lui Jean Maurer îl pun într-o postură jenantă chiar pe cel care le-a emis, dacă ar fi să ținem cont că un fiu ar trebui să fie alături și să își sprijine părinții, iar postura de „șomer în Germania” este una asumată cam des de unii dintre români.

Jean Maurer povesteşte cum Ion Ţiriac i-ar fi păcălit pe soţii Maurer ca să-i vândă la un preţ foarte mic o colecție de arme și una de tablouri, pe care cuplul Maurer le strânseseră de-a lungul vieții.

Maurer susține că actualul președinte al FRT ar fi un „măgar” pentru că i-a „prostit” pe părinții săi și îi transmite inclusiv blesteme pentru că „a vândut iluzii unor oameni care l-au primit în casă și l-au ajutat”.

„Părinții mei nu au făcut avere niciodată pentru că taică-meu era fanatic în a nu deține vreo proprietate privată și în plus, prin poziția lui, ar fi contrazis ideologia acelor vremuri dacă ar fi făcut altfel. Cele câteva puști pe care le-a achiziționat în timpul vieții sau tablouri cumpărate de maică-mea din consignații, care valoric s-ar fi ridicat la două sau trei sute de mii de dolari, nu reprezentau cine știe ce avere. Depinde și din ce unghi sunt privite lucrurile. Față de oamenii la limita sărăciei din acea perioadă, aceste bunuri ar fi reprezentat o mare avere. Față de averile demnitarilor de astăzi, averea părinților mei ar fi fost cu siguranță subiect de glumă. Oricum aveam sa mă liniștesc definitiv pe acest subiect atunci când taică-meu, la granița senilității, și maică-mea pe jumătate paralizată și fără grai în urma unui atac cerebral, au hotărât să-i „vândă” lui Țiriac toate bunurile. Nu știu dacă Țiriac a insistat sau nu să-i cumpere puștile lui tata și să-i ia și toate tablourile din casă sau pur și simplu au fost convinși de acesta să facă acest gest, dar cu certitudine știu că individul le-a făcut o curte teribilă în acea perioadă și le-a promis că vor avea o bătrânețe lipsită de griji materiale până la moarte. Toate aceste promisiuni au fost făcute în numele deosebitei considerații și prietenii care cică îl legau de taică-meu.

În acea perioadă eram șomer prin Germania și cu toate că m-am opus vehement la această tranzacție golănească nu am putut schimba nimic și nici nu eram în situația de a garanta părinților mei un ajutor consistent. Prostise magnatul ca să nu spun măgarul doi bătrâni bolnavi speriați de spectrul sărăciei. În anii care au urmat s-a văzut cum și-a ținut cuvântul. I-a dat lunar lui taică-meu suma de 180 de lei (Roni) pentru medicamente și mâncare. Ridicol! Nici când au murit nu s-a oferit sa contribuie la cheltuielile de înmormântare, știind că situația mea financiară de atunci nu era cea mai bună. Am atâta scârbă și lehamite față de acest om încât îmi lipsesc cuvintele să continui cu detaliile acestei povești care ar face părul măciucă oricărui om de bun simț. Faptul că după revoluție a făcut referire publică în câteva ocazii la marea lui considerație pentru Maurer mă lasă deosebit de rece. Ca și cum vocea tenismanului ajuns milionar ar fi șters păcatele lui taică-meu față de români. Domnul în cauză a călcat pe cadavre în cazul familiei mele. Blestemat să fie pe veci pentru că a vândut iluzii unor oameni care l-au primit în casă și l-au ajutat”.

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *