Accident cu mașină oficială ce dezvăluie o plagă mai veche: Poliția și instituțiile statului nu respectă Codul Rutier

Conform unei informări a Brigăzii Rutiere a Capitalei, în cursul zilei de miercuri, 17 iulie 2019, o autospecială de poliţie având semnalele luminoase şi acustice în funcţiune s-a răsturnat, în București, pe fondul ciocnirii cu un autoturism. În urma evenimentului rutier nu au fost înregistrate victime.

Brigada Rutieră a precizat că evenimentul s-a produs la intersecţia dintre Şoseaua Ştefan cel Mare şi Strada Tunari. Autospeciala aparţinea Secţiei 6 Poliţie şi se deplasa la un apel 112, având semnalele luminoase şi acustice în funcţiune.

Nicio persoană nu a solicitat îngrijiri medicale, iar traficul s-a reluat în condiții normale, după ridicarea mașinii de poliție răsturnate, de pe carosabil.

De multe ori, cetățenii din București, pietoni sau conducători auto, sunt martorii încălcării de către polițiști, polițiștii comunitari și chiar de către șoferii mașinilor de Salvare a legislației privind circulația pe drumurile publice. Din motive necunoscute, organele legii și angajații menționați nu pornesc și semnalele acustice de avertizare, atunci când susțin că se deplasează într-o misiune. În contextul în care motivațiile acestui comportament nu sunt cunoscute, lăsarea la voia întâmplării a explicațiilor afectează imaginea Poliției Române, a Serviciului de Ambulanță și a altor instituții ale statului român.

Ileana Kiss

Foto: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *