Alte promisiuni pentru imagine sau mergem pe minciunile clasice? „Această autostradă să devină de importanță națională”

Premierul a anunţat, duminică, 21 iulie, la Ploieşti că Autostrada Comarnic-Braşov nu se va construi în parteneriat public-privat, ci va fi declarată în prima şedinţă CSAT de importanţă naţională şi va fi construită din fonduri guvernamentale.

Anunţul vine după ce, în vara anului trecut, Ministerul Transporturilor renunţa la colaborarea pe proiectul de autostradă cu Banca Mondială şi a decis ca autostrada trebuie construită în parteneriat public-privat.

„După cum știți, autostrada Comarnic – Brașov este în parteneriat public-privat. Am avut solicitare din partea unei societăți chinezo-turce. Am hotărât, împreună cu colegii mei, să scoatem din parteneriat public-privat, iar în prima ședință de CSAT această autostradă să devină de importanță națională sau de infrastructură critică, astfel încât să putem să demarăm cât mai repede lucrările pentru această autostradă”, a spus, Viorica Dăncilă.

„Birocrația este destul de mare, procedurile sunt complicate. La noi s-a format această instituție a contestațiilor și, pentru a trece de toate acest obstacole, cred că soluția este ca această autostradă să devină de importanță națională astfel încât să începem construcția cât mai repede din fonduri guvernamentale”, a precizat Dăncilă.

Dacă ne mai aducem aminte bine, la finele anului trecut, Viorica Dăncilă spunea că termenul realist pentru finalizarea autostrăzii Comarnic- Braşov este anul 2024, dar spera ca şantierul să fie gata mai devreme, în condiţiile în care la începutul lui 2019 urma să fie desemnat constructorul câştigător.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *