Decizie istorică. Un obicei de zeci de ani este interzis prin lege

Ca urmare a cazului răsunător de la Caracal, noul ministru de Interne, Mihai Fifor, a luat decizia ca foarte curând să fie aplicate o serie de măsuri prin care să se interzică transportul de persoane la „ocazie”, folosit de foarte mult timp.

Astfel, poliţiştii vor verifica mai atent autovehiculele care practică transportul ilicit de persoane.

„Am dispus o măsură imediată, care se referă la controlul traficului ilicit de persoane, transportului ilicit de persoane, pentru că acest copil, să recunoaştem, a recurs la ceea ce popular numim „ia-mă, nene”. Am dispus ofiţerilor din MAI să treacă urgent la  aplicarea de măsuri în această zonă pentru că, ştim cu toţii, există aceşti transportatori pe care nimeni nu îi cunoaşte şi iată, se urcă lume nevinovată la ei în maşină şi se ajunge la tragedii.

Nu zic că toată lumea e vinovată sau suspectă, dar trebuie să luăm măsuri pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete. Vom avea măsuri concrete, în câteva zile, legat de ordinea şi siguranţa cetăţeanului”, a declarat Mihai Fifor.

Acestă măsură este urmarea a ceea ce s-a întâmplat la Caracal, unde Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, tinerele de 15 și respectiv 18 ani, despre care se investighează pista că ar fi fost a fost răpite și ucise de Gheorghe Dincă, după ce au făcut autostopul.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *