Dosarul 10 August a fost preluat de DIICOT. Ce au descoperit procurorii

DIICOT va reuni dosarul preluat de la Parchetul General secţia militară, în care sunt deja urmăriţi penal şefi din Jandarmerie, cu cel deschis de structura anti-mafie şi care se cercetează o presupusă tentativă de lovitură de stat privind evenimentele din 10 august.

Reamintim că la începutul lunii iulie, Parchetul militar, care investiga violentețele comise de jandarmi, a declinat la DIICOT dosarul 10 August pe motiv că are fi fapte ce ţin de securitatea naţională.

În acest dosar, şeful Jandarmeriei Române, Cătălin Sindile, adjunctul acestuia, Sebastian Cucoş şi Mihai Chirică, secretar de stat în Ministerul de Interne, sunt urmăriţi penal pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată.

De asemenea, maiorul Laurenţiu Cazan, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, participaţie improprie la fals intelectual şi participaţie improprie la uz de fals.

În septembrie anul trecut, Jandarmeria a acuzat o tentativă de lovitură de stat la mitingul din 10 august și a sesizat DIICOT pentru acțiuni împotriva ordinii constituționale. Plângerea a venit după acuzații similare lansate de Liviu Dragnea și PSD.

Jandarmeria a sesizat DIICOT pentru articolul 397 alineatul 2 din Codul penal secțiunea Infracțiuni contra securității statului.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *