PSD-ALDE îşi dă arama pe faţă. Ţara fierbe iar guvernanţii au grijă de hrana infractorilor

Ministerul Justiției vrea să majoreze norma de hrană pentru deținuți pe motiv că sumele de bani alocate pentru hrana deținuților s-ar putea modifica din cauza inflaţiei.

Potrivit proiectului, prin inflație, prețul alimentelor ar putea fi mai mare cu 5% comparativ cu ultima actualizare, care a avut loc în 2018.

Ultima dată, normele de hrană au fost majorate în septembrie 2018. Pentru acest an, impactul financiar estimat este de 1,10 milioane de lei, iar pentru următorii patru ani va fi de câte 2,19 milioane de lei.

Majorare de minimum 4,28 lei şi maximum 4,63 pentru:

persoanele majore reţinute, arestate preventiv şi celor condamnate la pedeapsă închisorii sau la detenţiune pe viaţă, precum şi celor faţă de care s-a dispus o măsură privativă de libertate – aflate în centre de reţinere şi arestare preventivă, penitenciare, centre de detenţie sau centre educative;

Majorare de minimum 4,58 lei şi maximum 4,81 pentru:

persoanele  minore şi tinere  reţinute, arestate preventiv, condamnate la pedeapsă închisorii sau la detenţiune pe viaţă, precum şi celor faţă de care s-a dispus o măsură educativă privativă de libertate – aflate în centre de reţinere şi arestare preventivă, penitenciare, centre de detenţie sau centre educative.

Lucian ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *