Informaţii noi în cazul crimelor din Caracal. Ce a cerut anchetatorilor fiica lui Gheorghe Dincă

Fiica suspectului de crimă din Caracal, Daniela Dincă, a afirmat, miercuri, că nici un membru al familiei nu a luat legătura cu tatăl ei încă, de la descoperirea ororilor pe care acesta le-ar fi comis.

Reamintim că Daniela Dincă a fost acuzată de un om de afaceri din zona Arad, că ar fi fost implicată în traficul de ființe umane și a declarat că Gheorghe Dincă nu a fost violent nici cu ea și frații ei, nici cu mama lor, deși au existat astfel de informații cu sursă neclară, potrivit transparentnews.ro. Ulterior, Daniela Dincă a revelat că omul de afaceri din zonă figurează cu datorii către firma la care ea este unul dintre administratori și că va depune plângere penală pe numele celui care a calomniat-o.

„Nu am vorbit cu el. Nu avem cum să luăm legătura cu el. Nu fac parte din nimic (n.r. rețea de trafic de ființe vii). Tata nu a fost violent cu noi, nici cu mama noastră. Noi am cerut să se facă anchetă așa cum trebuie. Cine a făcut, să tragă pedepsele. Nu am de unde să știu dacă a avut complici.”, a răspuns Daniela Dincă întrebărilor presei.

Daniela Dincă a făcut facultatea de Farmacie și unul dintre profesorii de la facultate a angajat-o. La scurt timp după ce a angajat-o a aflat că a furat din gestiune 12.000 lei. În contextul valului de furie și ură, noi informații defăimătoare au apărut, având ca origine un anume profesor dr. Alexandru Lazău. Acesta a afirmat că după momentul în care ar fi făcut plângere penală și a început un dosar pe numele ei, Daniela Dincă a fugit în Italia pentru a strânge banii necesari acoperirii lipsei din gestiune, cu condiţia ca el să-şi retragă plângerea.

„Nu purta numele de Dincă, ci de Bălan Daniela, era căsătorită atunci (este căsătorită și în prezent, conform precizărilor făcute – n.r.). A lucrat la noi la firmă ca angajată într-o farmacie, în 2011, prin septembrie, până în 2014, prin aprilie. În primii ani am fost foarte mulțumit de ea, își vedea de treabă, își făcea serviciul așa cum trebuie, doar că prin 2014, la un inventar pe care l-am făcut la punctul de lucru am constatat un minus, o diferență de circa 12.600 de lei, pe care nu putea să-i justifice. Era singură în magazin, ea gestiona toate produsele din magazin. N-a știut cum să justifice, iar în final și-a dat demisia și a plecat.

Noi am repetat inventarul după încă o săptămână, minusul a crescut cu vreo încă 1.300 de lei în loc să scadă și apoi și-a depus demisia. I-am și cerut demisia. Am vrut să recuperăm, ea nu a fost de acord și atunci am făcut o plângere penală la Poliție. Cred că depus și ea declarație de mai multe ori, nu și-a recunoscut vina, iar într-un final polițistul mi-a spus că a acceptat să-și acopere minusul. Am înțeles că a fost în Italia, unde a făcut rost de bani, și-a acoperit datoria pe care a avut-o la firma noastră. Dosarul s-a închis din momentul respectiv. Prin faptul că a depus acei bani înseamnă că și-a recunoscut vina”, a spus prof. dr. Alexandru Lazău.

În mediul specialiștilor consultați de Transparent News este menționat că în cazul unităților comerciale care gestionează marfă sau care fac tranzacții în sistem Barter (troc/produs contra produs – n.r.), așa cum este cazul farmaciilor și al depozitelor de medicamente, pot apărea „găuri” mari în gestiune, doar din neglijență, iar în cazul furturilor sumele pot ajunge ușor de ordinul miliardelor de lei vechi.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *