Anunţ de ultimă oră înaintea anului şcolar. Toţi părinţii trebuie să ştie asta

Elevi la o scoala din Ucraina

Elevi la o scoala din Ucraina

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale a anunţat că nu este nevoie ca elevii să aducă aviz epidemiologic de la medicul de familie sau de la medicul școlar, potrivit  transparentnews.ro

Pentru că în ultima vreme, s-au propagat în spațiul public mai multe informații despre documentele medicale necesare copiilor la început de an școlar, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, aflată în subordinea Primăriei Capitalei, face următoarele precizări:

– La revenirea în colectivitate, la grădiniță sau la școală, după vacanță, nu este nevoie de aviz epidemiologic de la medicul de familie sau de la medicul școlar.

– La înscrierea copiilor la grădiniță sau la școală, este nevoie de: adeverință medicală, aviz epidemiologic, fișa de vaccinări, toate de la medicul de familie”, informează, printr-un comunicat de presă, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Totodată, potrivit sursei citate, aceleași documente sunt necesare și în caz de transfer de la o unitate de învățământ la alta.

„La începutul anului școlar, personalul medical din cabinetele școlare va face triajul elevilor și va solicita, punctual, acolo unde situația o impune, documentele necesare completării dosarelor medicale. Aceste activități sunt efectuate în vederea asigurării condiților sanitare optime, pentru desfășurarea în bune condiții a procesului de învățământ”, mai arată sursa citată.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *