Tragedie la un meci de fotbal. S-a sinucis. Motivul este halucinant

O tânără iraniană, în vârstă de 29 de ani şi-a dat foc în timpul unui meci de fotbal care a avut loc la Teheran. Femeia a intrat pe stadion deghizată în bărbat.

Gestul extrem al femeii a venit după ce a aflat că procesul în care era implicată a fost amânat deoarece judecătorul avea o urgenţă personală, potrivit transparentnews.ro

Tânăra, fusese arestată în luna martie şi a petrecut atunci trei zile încarcerată, după care a fost eliberată pe cauţiune şi a aşteptat şase luni să îi înceapă procesul.

Femeia s-a întors mai târziu la tribunal pentru a-şi lua telefonul mobil, iar atunci se pare că a auzit pe cineva spunând că dacă va fi condamnată va primi o pedeapsă de şase luni până la doi ani de închisoare.

Neputând accepta situaţia, femeia şi-a dat atunci foc şi a murit mai târziu la spital.

Potrivit legislaţiei iraniene, există o interdicţie din anul 1981 prin care3 femeile au interzis pe stadioane.
Interdicţia a fost ridicată temporar anul trecut, pentru ca femeile să vadă pe un stadion din Teheran,pe ecranele de acolo, meciuri de la Cupa Mondială. FIFA a stabilit ca termen data de 31 august pentru ca Iranul să le permită femeilor accesul pe stadioane, însă iranienii nu au respectat termenul.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *