Vouchere de vacanță. Vot în Senat. Modificări de ultimă oră

Este o extindere a ariei de utilizare a acestor tichete de vacanță. Concret, în virtutea unei propuneri legislative ce așteaptă votul senatorilor, acest ajutor acordat de stat bugetarilor va putea fi folosit inclusiv pentru acoperirea costurilor taberelor școlare ale copiilor celor care beneficiază de acest sprijin.

Deci, voucherele de vacanță vor putea fi folosite și pentru taberele școlare ale copiilor titularilor, nu doar pentru serviciile de călătorie și divertisment, potrivit transparentnews.ro.

Noua prevedere se regăsește într-o propunere legislativă ce ar putea primi în curând votul favorabil al senatorilor.

Există, desigur, o condiție: ca respectivele tabere – școlare, naționale și tematice – să se regăsească într-un pachet turistic, care, potrivit Ordonanței nr. 2/2018, reprezintă „combinația a cel puțin două tipuri diferite de servicii de călătorie destinate aceleiași călătorii sau vacanțe.”

Pentru a constitui un pachet turistic, serviciile de călătorie trebuie să îndeplinească anumite condiții, printre care să fie oferite de un singur comerciant, sau, dacă sunt oferite de mai mulți furnizori, să fie selectate înaintea acceptării plății de către călător, să fie vândute la preț forfetar sau total sau să fie promovate și vândute sub denumirea de „pachet”.

Tichetele de vacanță sunt bilete de valoare care se acordă salariaților bugetari pentru a-și acoperi cheltuielile legate de efectuarea concediului de odihnă, cu condiția ca acesta să se efectueze în țară, conform Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. În aceeași lege se stabilește și că valoarea maximă a tichetelor de vacanță pe care le poate primi un angajat într-un an este de 1450 de lei.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *